........attendi qualche secondo.

#adessonews solo agevolazioni personali e aziendali.

per le ricerche su Google, inserisci prima delle parole di ricerca:

#adessonews

Siamo operativi in tutta Italia

 

Община Видин проведе обсъждане на проект за Подробен устройствен план на един от кварталите #adessonewsitalia

На публичното обсъждане, което се проведе в залата на Общински съвет – Видин, присъстваха кметът на Общината д-р Цветан Ценков, главният архитект Десислава Евгениева, архитект Галина Антова и инженер Асен Цанков – представители на проектантския екип, общински съветници, ползватели на търговски обекти и жители на комплекса.

„Наша роля като Община е да дадем възможност на всички граждани, които искат да развиват своя бизнес, да работят в една по-добра и приемлива среда“, каза д-р Цветан Ценков при откриването на събитието.

Главният архитект на Общината обясни, че като граници територията на ж.к. „Васил Левски“ е заключена между улиците: бул. „Панония“, ул. „Широка“, ул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Акад. Стефан Младенов“. Десислава Евгениева отбеляза, че най-същественото в разработката на Плана е територията на бившия базар, който по действащия план от 1985 г. е заложен като имот с предназначение „Пионерски дом“. Това налага разработването на нов подробен устройствен план за тази зона, който да конкретизира застрояването и в съседните терени.

Подробно проектът за Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация и застрояване за преструктуриране на ж.к. „Васил Левски“ бе представен от арх. Галина Антова. Тя подчерта, че той е разработен в съответствие с действащия Общ устройствен план на град Видин и кадастралната карта. Това ще даде възможност на всеки един собственик, който има терен в тази зона, да строи в него или да преустрои съществуващата сграда. Предвижда се изграждането и на нови улици и зелени площи.

По време на обсъждането наематели на временни търговски обекти в района на ул. „Акад. Стефан Младенов“ поставиха въпроса какво конкретно се планира за територията на базара. Арх. Антова посочи, че идеята е тази зона да преобрази облика си. Като за целта в ПУП ще бъде заложено изграждането на нови обекти с модерна визия, които да отговарят на всички хигиенни и естетически изисквания.

Граждани от ж.к. „Васил Левски“ изтъкнаха като проблем липсата на достатъчно паркоместа според проекта и бяха обсъдени варианти как да бъде решен този въпрос.

Възражения и предложения по проекта могат да се подават до 23.01.2023 г. (включително) в Центъра за административно обслужване към Община Видин на пл. „Бдинци“ №2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Община Видин зарадва с подаръци Oтделението по акушерство и гинекология

Община Видин раздава топъл обяд до края на годината

Община Видин ще вземе под внимание всички възражения срещу подробния устройствен план на ж.к. “Васил Левски”

Стартира данъчната кампания в община Видин

Община Видин ще заделя повече средства за двойките с репродуктивни проблеми

Община Видин закупи още техника и контейнери за едрогабаритни отпадъци

Кметът на Видин награди местни гребци, златни медалисти

Видин поема част от дълга на областната болница

Ремонтиран е покривът на видинското училище „Епископ Софроний Врачански“

Скандал за шише ракия довел до жестокото убийство във Видинско

Clicca qui per collegarti al sito e articolo dell’autore

“https://www.actualno.com/vidin/obshtina-vidin-provede-obsyjdane-na-proekt-za-podroben-ustrojstven-plan-na-edin-ot-kvartalite-news_1885445.html”

Pubblichiamo solo i migliori articoli della rete. Clicca qui per visitare il sito di provenienza. SITE: the best of the best ⭐⭐⭐⭐⭐

Clicca qui per collegarti al sito e articolo dell’autore

La rete Adessonews è un aggregatore di news e replica gli articoli senza fini di lucro ma con finalità di critica, discussione od insegnamento, come previsto dall’art. 70 legge sul diritto d’autore e art. 41 della costituzione Italiana. Al termine di ciascun articolo è indicata la provenienza dell’articolo. Per richiedere la rimozione dell’articolo clicca qui

#adessonews

#adessonews

#adessonews

 

Richiedi info
1
Richiedi informazioni
Ciao Posso aiutarti?
Per qualsiasi informazione:
Inserisci il tuo nominativo e una descrizione sintetica dell'agevolazione o finanziamento richiesto.
Riceverai in tempi celeri una risposta.